Σεμινάριο Καλής Υγείας με Baduanjin και Luohan Qigong

Σεμινάριο Καλής Υγείας με Baduanjin και Luohan Qigong

Ένα διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Συλλόγου μας, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, με επίκεντρο τη βελτίωση της υγείας, με τη χρήση των δύο πιο γνωστών forms του Qigong, του Baduanjin και του Luohan.

Το Baduanjin qigong (八段錦), που μεταφράζεται ως Οκτώ Χρυσοκέντητα Διαμάντια, είναι μία μορφή ιατρικού Τσι Κουνγκ (Qigong), σχεδιασμένο για τη βελτίωση της υγείας, ενώ το Luohan Qigong, το οποιο αποτελεί και το εσωτερικό κομμάτι του Choy Lee Fut, εστιάζει στη διαχείριση της ενέργειας, μέσω του ελέγχου του σώματος, της αναπνοής και του νου.

Τα οφέλη και των δύο είναι πολλαπλά: βελτίωση της κατάστασης του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος, βελτίωση της αναπνοής και της ροής ενέργιεας στο σώμα και πνευματική ισορροπία και ηρεμία.

Στο σεμινάριο, που είχε διάρκεια 3 ώρες, ο sifu Δημήτρης Παναγιωτάκης δίδαξε στους συμμετέχοντες τα βασικά στοιχεία και των δύο μορφών Qigong, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας, τόσο σωματικής όσο και πνευματικής.